Népszerű bejegyzések

Az alábbiakban olvashatók mindazok az események melyek velem szakmai pályám alatt megestek, vagy amelyek befolyással voltak rá. Kedves Olvasó! Kérlek jóindulattal olvasd soraimat és ha érdekesnek, tanulságosnak, esetleg szórakoztatónak találod meséld tovább ismerőseidnek. Pap Norbert

2013. június 25., kedd

Törökország minden mennyiségben

Kedves Olvasóim,

újabb összefoglalót írok arról, mi történt mostanában velem, ugyanis elég zsúfolt volt a programom.

Május elején, a hosszú hétvégét is kihasználva jártam Isztambulban, ahol egy őrülten sűrű programot abszolvált négyfős, a szigetvári Szulejmán kutatás törökországi kapcsolódósait vizsgáló csapatunk. A study tour több mint sikeres volt, nagy mennyiségű (és súlyú) szakirodalommal tértünk haza, egy szenzációs új felfedezéssel, valamint tele élménnyel. Ezek között meg kell említenem, hogy sikerült bejutnunk egy titokzatos szufi szertartásra, aminek a feldolgozása a nyár feladata lesz ... Azt követően pedig a sajtó elé állunk vele.

A szigevári és pécsi török emlékek ügyében is sikerült jelentős előrelépéseket tennünk, ezeknek a nyilvános részéről a sajtóból már lehetett értesülni, a többi pedig ugye titok ... Annyi bizonyos, hogy szeptember 20-án egy török-magyar nemzetközi konferencián lépünk a nyilvánosság elé meglepő bejelentésekkel ...

Az előző posztban említett cikk a Civil Szemlében megjelent, amiképpen a "Hungary, the Balkans and the Mediterranean" című angol nyelvű monográfiám is elkészült. Bemutatása, promóciója az őszre marad.

Volt egy másik török utam is. Muglába (ez Törökország dny-i részén van, Bodrum közelébe, a török riviérán) jártam, ahol Melek Colak professzorasszonyt látogattam meg egy ELTE-s kollégával együtt. A tavaly ősszel kezdett programunk folytatása volt ez a látogatás. Muglába török-magyar kutatóközpont nyílt és többek között az együttműködés lehetőségeiről, új projektekről beszélgettünk. A városka tündéri, nyugatos jellegű. Az emberek nagyon kedvesek. Mindenkinek javaslom a meglátogatását, természetesen a tengerparttal együtt. Jó a kooperáció perspektívája!

A tanév lassan végetér. Az államvizsgák vannak vissza, valamint a felvételi vizsga a jövő héten.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése